Tilannetiedotus / tärkeää infoa

20.3.2020

Hyvä Sinfoniettan Ystävä, Hienosti alkanut kulttuurivuosi on nyt saanut ikävän käänteen. Virustorjunta eristäytymisineen on johtanut myös kulttuuritapahtumien ja muun sosiaalisen kanssakäymisen minimointiin. Tapiola Sinfonietta on perunut kevään ohjelmansa (katso lopussa viestit Anna Jaskiewiczilta ja Helena Ruhkalalta - tilalla on kuitenkin jotain lupaavaa). Myös yhdistyksemme toiminta hiljenee vastaavasti: joudumme perumaan Pariisin matkamme (rahat saamme takaisin) ja ensi viikon vuosikokouksemme (siirtyy tulevaisuuteen).

Hyvä Sinfoniettan Ystävä,

 

Hienosti alkanut kulttuurivuosi on nyt  saanut ikävän käänteen.

Virustorjunta eristäytymisineen on johtanut myös kulttuuritapahtumien ja muun sosiaalisen kanssakäymisen minimointiin.

 

Tapiola Sinfonietta on perunut kevään ohjelmansa (katso lopussa viestit Anna Jaskiewiczilta ja Helena Ruhkalalta - tilalla on kuitenkin jotain lupaavaa).

 

Myös yhdistyksemme toiminta hiljenee vastaavasti: 

joudumme perumaan Pariisin matkamme (rahat saamme takaisin) 

ja ensi viikon vuosikokouksemme (siirtyy tulevaisuuteen).

 

Kesän ja syksyn suunnitelmat riippuvat nyt siitä miten tilanne kehittyy.  

Hallitukseen toivotamme uusia aktiivisia kehittämään ja pyörittämään tärkeää toimintaamme - kunhan vuosikokous saadaan (lähi)tulevaisuudessa pidetyksi.

 

Kiitos kuitenkin vielä viime kaudesta 2019:

Meitä ystäviä on tällä hetkellä noin 250. Avustimme Sinfoniettan henkilöstöä viime vuonna noin 7000 eurolla (fysioterapia, talvisirkus, stipendit). 

Toistasataa jäsentämme hyödynsi yhteisiä konserttimatkamahdollisuuksia Osloon, Naantaliin, Joensuuhun ja Tampereelle. 

Lisäksi järjestimme kuusi lämminhenkistä Taiteilijatapaamista.

Talous jäi sen verran plussan puolelle, että pystymme jatkamaan jäsenistömme palvelua  ja kehittämään orkesterin tukemista myös tänä vuonna.

 

Jaksamista kaikille, kulttuurinautintoja löytyy verkosta hyvin (esim Berliinin Filharmonikot - ks alla, nyt ilmainen kaikille!) , ja tarjonta kasvaa.

 

https://www.digitalconcerthall.com/en/info  

 

 

HOMELIVE STREAMSCONCERTSFILMSINTERVIEWSHOW IT WORKSTICKETS

 

The Digital Concert Hall now free for everyone
The Philharmonie is closed – so we will come to you! Redeem the voucher code BERLINPHIL by 31 March and receive free access to all concerts and films in the Digital Concert Hall.
REDEEM VOUCHER

 

 

 

Kevättä kohti,

 

yt Vesa Lehtisalo, SY pj

 

 

 

Viesti Anna Jaskiewiczilta:

 

 

Hyvä Tapiola Sinfoniettan Ystävä,

Suomen viranomaisten koronavirusta (COVID-19) koskevien suositusten mukaisesti. Tapiola Sinfoniettan kaikki konsertit ja konserttien oheistilaisuudet on peruttu 31.5.2020 asti. Näin toimimalla pyrimme osaltamme ehkäisemään koronaviruksen leviämistä ja varmistamaan yleisömme ja henkilöstömme turvallisuuden. Pahoittelemme poikkeustilanteesta aiheutuvaa harmia ja toivomme kaikilta asiakkailtamme ymmärrystä ja kärsivällisyyttä.

Konserttien verkkolähetykset ja radioinnit
Orkesterimme toiminta jatkuu vireänä myös poikkeustilanteen ajan. Pyrimme striimaamaan osan konserteistamme, jolloin niitä voi katsoa verkkolähetyksenä vaikka kotisohvalta. Ensimmäinen suora verkkolähetys on perjantaina 27.3.2020 klo 19, jolloin esitetään Hetkiä V-kamarimusiikkikonsertti, jonka piti olla 15.3.2020.  Konsertissa esiintyvät klarinetin äänenjohtajamme Olli Leppäniemi, konserttimestarimme Janne Nisonen sekä pianisti Kiril Kozlovsky.

Uusia striimauksia odotellessa kannattaa muistaa, että Tapiola Sinfoniettan YouTube -kanavalla on jo nyt menneen syksyn konserttitaltiointeja. Aloita katselu vaikkapa Sir Roger Norringtonin johtamasta Schumannin sinfoniasta nro 3: https://www.youtube.com/user/TapiolaSinfonietta

Soittoamme voi kuunnella myös Spotifyssa: https://open.spotify.com/artist/1aCLiYz6Kl83key0zcgCxc

 

Toiveikkaina kohti uutta kautta!
Poikkeustilanteen keskellä suuntaamme katseemme tulevaan: Kauden 2020/21 ohjelma julkaistaan ja lippujen myynti alkaa perjantaina 29.5.2020 klo 9:00.
Uudet kausiesitteet lähetetään kausiasiakkaille ja esitteen tilaajille viikolla 22. Jos et vielä ole esitteemme tilaaja, voit tilata sen osoitteesta tapiola.sinfonietta@espoo.fi

Toivomme, että voimme aloittaa konserttikauden 2020/21 normaalisti. Kausi alkaa 24.-31.8.2020 Beethovenin upealla Fidelio-oopperalla, jonka toteutamme yhteistyössä Espoon Kaupunginteatterin, Urkuyö ja Aarian sekä Helsingin juhlaviikkojen kanssa. Kolmen oopperaillan jälkeen seuraa toinen toistaan mielenkiintoisemman 18 kausikonsertin ja 6 Hetkiä-kamarimusiikkikonsertin sarja, monista muista konserteista puhumattakaan.
Pysy kuulolla ja tule mukaan nauttimaan kanssamme yhteisistä klassisen musiikin elämyksistä!

Päivitämme striimauksia ja muutakin toimintaamme koskevia tietoja verkkosivuillemme www.tapiolasinfonietta.fi. Tuotamme uutta sisältöä aktiivisesti myös Facebookiin ja Instagramin storyihin, joten kannattaa seurata niitäkin. Sieltä voi löytyä yllättävääkin sisältöä!

 

*********************************

A n n a  J a s k i e w i c z

Intendentti (vs.) / General Manager (dep.)

Tapiola Sinfonietta

+358 40 620 6051

anna.jaskiewicz@espoo.fi


Espoon kulttuurikeskus

PO Box 3262, 02070 Espoo City
Finland


www.tapiolasinfonietta.fi

Facebook: Tapiola Sinfonietta

Twitter: @TSinfonietta

Instagram: tapiolasinfonietta

 

 

Viesti Helena Ruhkalalta (ja Annalta) Kausikorttilaisille:

 

Hyvä Tapiola Sinfoniettan kausiasiakas,
 

Pahoitellen joudumme ilmoittamaan, että koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta johtuen kaikki Tapiola Sinfoniettan konsertit ja konserttien oheistilaisuudet on peruttu 31.5.2020 asti Suomen viranomaisten suositusten mukaisesti. Koska tilannetta koskevat ohjeistukset ovat muuttuneet päivittäin, jopa tunneittain, lähetämme tämän kausiasiakastiedotteen vasta nyt. Tämänhetkiset tiedot ovat voimassa toistaiseksi. Tilanteiden muuttuessa päivitämme tietoja verkkosivuillemme www. tapiolasinfonietta.fi. Toivomme asiakkailtamme ymmärrystä ja kärsivällisyyttä tässä harvinaisessa tilanteessa.


MUSIIKKIA KORONAN AIKAAN
Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta Tapiola Sinfonietta jatkaa toimintaansa, tosin eri muodoissa kuin normaalisti. Tulemme striimaamaan (lähettämään verkossa) joitakin konserttejamme. Ensimmäisenä striimaamme 15.3.2020 peruuntuneen Hetkiä V: Kontrasteja -konsertin. Lähetys tulee katsottavaksi 27.3. klo 19 YouTube-kanavallemme, jossa on myös monien muiden konserttiemme tallenteita. Seuraa muusikoidemme arkea myös orkesterimme Facebook-sivuilla ja Instagram-storyissa ja kuuntele äänitteitämme Spotifyssa.


PERUUNTUNEIDEN KONSERTTIEN HYVITYS
Voit halutessasi hakea Lippupisteeltä hyvitystä, joka vastaa kausisarjasi peruuntuneiden konserttien osuutta. Lippupisteen palvelu- ja toimitusmaksuja ei hyvitetä. Platinasarjassa hyvitettäviä konsertteja on 4, Kultasarjassa 3 ja Hopeasarjassa 1. Hyvitys suoritetaan lahjakortin muodossa, jonka voi käyttää Tapiola Sinfoniettan konserttilippuihin tai kausikortteihin. Lahjakortti on voimassa 31.12.2020 asti. Kertalippujen hyvitysohjeet löydät verkkosivuillamme olevasta etusivun uutisesta.
Kausikortin hyvitystä voi hakea sähköpostitse osoitteesta kausikortti@lippu.fi. Mainitse viestissä:
- nimesi ja puhelinnumerosi
- kausisarjasi nimi ja hintaryhmä (esim. ”Kultasarja, perushinta”)
- onko sinulla koko kauden 2019/20 vai kevätkauden 2020 kausikortti
- jos haet hyvitystä useampaan kuin yhteen kausikorttiin, kerro jokaisen kausikortin tiedot erikseen.
Poikkeustilanteen laajuudesta johtuen hyvityksen käsittelyyn voi kulua aikaa normaalia kauemmin.


Koronaviruksen taloudelliset menetykset kulttuuritoimijoille ovat merkittävät. Jos haluat tukea Tapiola Sinfoniettaa tässä kriisitilanteessa, voit jättää hyvityksen hakematta ja ilmoittaa tästä osoitteeseen tapiola.sinfonietta@espoo.fi. Laita viestin otsikoksi ”Mesenaatti” ja kirjoita viestikenttään nimesi. Kiitämme kaikkia mesenaattejamme jo nyt, ja julkaisemme mesenaattiemme nimet syyskauden 2020 ensimmäisissä käsiohjelmissa. Jos haluat, että nimeäsi ei julkaista, kerro se ilmoittautumisesi yhteydessä.

 

TOIVEIKKAINA KOHTI UUTTA KAUTTA!
Koronavirusuutisten keskellä Tapiola Sinfonietta suuntaa katseen tulevaan. Kauden 2020/21 kihelmöivän jännittävä ohjelma julkaistaan poikkeustilanteesta johtuen vasta perjantaina 29.5.2020. Lipunmyynti alkaa samana päivänä klo 9. Lähetämme kausikorttien uusimista koskevan tiedotteen toukokuussa. Uudet kausiesitteet lähetetään kausiasiakkaillemme viikolla 22. Jos et saa esitettämme, ilmoitathan siitä osoitteeseen tapiola.sinfonietta@espoo.fi

Tapiola Sinfonietta työskentelee innolla sen eteen, että voimme tarjota asiakkaillemme musiikin iloa sekä poikkeustilanteessa että sen jälkeen. Toivottavasti tapaamme jälleen syksyllä tutussa Tapiolasalissa!

Ystävällisin terveisin,
Anna Jaskiewicz, vs. intendentti & Helena Ruhkala, markkinointisuunnittelija, puh. 040 514 0358